Toiminta

Ensimmäiset alpakkamme Ana ja GSA Tess tulivat Saksasta loppuvuodesta 2004. Nykyään laumaamme kuuluu neljä emää.  Ystävämme alpakat ovat meille kuin perheenjäseniä. Pienessä laumassa ne tottuvat nopeasti käsittelyyn; hoitotoimenpiteet ja talutushihnassa kulkeminen sujuvat helposti.  Luottamus puolin ja toisin on tärkeää; alpakkamme seisovat kauniisti kerinnän aikana, eikä heitä sidota kiinni kerintäpöydälle. Jokaisen kanssa voi käydä kävelyllä kahdestaan, vaikka kyseessä onkin laumaeläin. Innokkaimpien alpakoiden kanssa harrastamme myös agilityä, joka on antoisaa sekä eläimelle että kouluttajalle. Celma-alpakkamme omaa myös terapia-alpakan tittelin, neljän ensimmäisen alpakan joukossa Suomessa. Syksyllä 2010 myös Tess sai terapia-alpakan tittelin. 

Kasvatamme hyvärakenteisia ja -villaisia alpakoita, jotka soveltuvat niin jalostukseen kuin seuraeläimeksi. Meille alpakat ovat sydämen asia. Näemme alpakat yksilöinä. Koulutamme ja kasvatamme alpakat huomioon ottaen niiden yksilölliset luonteenpiirteet. Olemme ylpeitä siitä, että moni kasvattimme ovat päätyneet jalostustoiminnan lisäksi peruskoulutuksen saaneena terapiatyöhön. Tästä toiminnasta voit lukea lisää sivustolta www.alpakkaterapia.fi.

 

Meille tärkeää on edistää ja kehittää alpakan-kasvatuksen yleisiä edellytyksiä elinkeinona ja harrastuksena Suomessa sekä lisätä lajin tunnettavuutta. Tämän hienon eläimen kasvatuksesta kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan alpakoihimme tilallemme.  Lisäksi esittelemme mielellämme alpakoitamme erilaisissa tapahtumissa, missä ne ovat jo niin monet kerrat riemastuttaneet niin pientä kun suurtakin väkeä.

 

"Mene rohkeasti toiveesi perässä. Heti kun alat rakentaa ja toteuttaa unelmaasi, elämäsi herää ja tunnet, että kaikella on tarkoitus."
-Barbara Sher

 

Alpakkaterkuin,

Hanna, Heikki ja Aleksi